De ce Mediere?

"Secretul și farmecul vieții nu stau în lipsa unui conflict, ci în hotarârea și priceperea noastră de a-l rezolva" - Anton Semjonowitsch Makarenko

Organizațiile înseamnă oameni.

Fiecare relație poate da naștere unui conflict. Riscul reputațional și costurile sunt semnificative în cazul unui litigiu și cresc direct proporțional cu perioada de nesoluționare a conflictului.

Medierea este o alternativă de preferat pentru soluționarea unui conflict pentru că:

  • Se respectă confidențialitatea tuturor procedurilor derulate și a informațiilor furnizate;
  • Resursele alocate rezolvării conflictului sunt mult mai reduse, comparativ cu cele alocate unui litigiu;
  • Soluțiile sunt creative, nelimitate și personalizate fiecărei situații în parte;
  • Se generează și mecanismele de prevenire a unor potențiale conflicte viitoare.

Conflictele afectează timpul, situația financiară, relațiile personale și profesionale cȃt și sănătatea noastră, deci sunt prea importante pentru a le lăsa să degenereze, să se regenereze sau să ne constrângă în orice fel pe termen lung.

Prin mediere aveți șansa să încheiați un conflict indiferent de vechimea lui, să economisiți mult timp și mulți bani pe care altfel i-ați investi in litigii costisitoare și de lungă durată, bazate pe proceduri complicate, un limbaj ambiguu și o decizie impersonală luată de altcineva în prezența tuturor.

Prin mediere veți reuși să păstrați sau să reparați o relație care s-ar putea dovedi utilă sau importantă mai tȃrziu.
Aici nu veți fi „judecat/ă” , confidențialitatea este respectată, modul de rezolvare al conflictului vă aparține, soluția va fi personală, durabilă, creată de Dvs. astfel încȃt să o puteți pune în practică simplu și fără sentimentul ca ați fost nedreptățit/ă.

Beneficiați de serviciile unui mediator cu experiență profesională relevantă

Solicitați o ședință online sau offline